Ove "Bøffen" Verner Hansens sutteål

Ove Verner Hansen skriver i sin bog at sutteål er en egnsret, hvor man bruger små tynde ål også kaldet bundteål, som er flåede og renset
og skæres i ca. 4 cm lange stykker. Han nævner også at de bliver serveret for Poul Hagen (Mester Hansen) i en Olsenbanden film.

Ingredienser:

750g små ål
Hvedemel
Salt og peber
Smør
1 spsk. Karry
Tynde tomatskiver (gerne fra bøftomater)
Evt. vineddike

Tilberedning: Ålene vendes i mel med salt og peber og lægges i et ovnfast fad, som er penslet med smør. Læg flere smørklatter oven på ålene og drys med karry. Stil fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. Ålene er færdigstegte, når kødet slipper rygbenene. Tag fadet ud og dæk ålene med tomatskiver og steg videre i 8-10 minutter ved svag varme. Dryp evt. tomaterne med krydret vinaigre.
Serveres med smørristet rugbrød, øl og brændevin.

Kilde: Ove Verner Hansens Fiskekogebog